Painavaa sanaa Stadista! Santeri "Santtu" Kyröhonka sanansa painoinen stadilainen

Ja opettaja nauroi niin

Myönnän itsekin, että minussa on, paitsi hieman Lisa Simpsonia, niin aika paljon Bart Simpsonia. Jos joku minua luonnehtii luokan pelleksi, en siitä kovin pahastu. Puolustaudun lähinnä sillä, että opintokortti täyttyy vähintäin hyvistä suorituksista mukavaa tahtia. Mutta muutaman kerran minunkin huumorintajuni on opiskellessa meinannut loppua kesken.

Eräänä iltana ryhmämme jaettiin pienempiin ryhmiin miettimään mitä tulisi ottaa huomioon, kun päiväkotiin tulee uusi poika, Jani-Petteri. Meidät ryhmän miehet (4kpl) laitettiin yhteen ryhmään. "Tehän voitte miettiä miesnäkökulmaa" opasti opettaja.

Ryhmämme ensimmäinen pointti oli "Onko päiväkodissa mieslastenohjaajia tai/ja -lastentarhanopettajia."

Hersyvämpää naurua ei yksikään vitsini ole luokassa saanut, kuin tuo pointtimme...

Ainoa, ryhmäämme lukuunottamatta, joka ei nauranut, oli tuntia seurannut opo-opiskelija (nainen). Opettaja (nainen) lopetti naurunsa vasta kun tuo tuleva opo oli oli todennut pointtimme olevan erinomainen. Opettajan ainoa kommentti ryhmämme mietteisiin oli "No siinä oli meille miesnäkökulmaa."

Toinen mielenkiintoinen tapaus oli, kun opettelimme ergonomisia tapoja siirtää asiakasta. Harjoitellessani yhtä tapaa, puuttui opettaja (nainen) liikkeisiini todeten "Mä tiedän, että sä tykkäät kouria naisten takapuolia, mutta ota ylempää kiinni."

Aika harvoin jään sanattomaksi, mutta tuolloin jäin.

Minua tuntemattomille tiedoksi, että muinaisella 1900-luvulla, tarkemmin 1997 suoritin aikuiskouluttajan pätevyyden Englannissa. Aika voi olla tehnyt tepposensa, mutta muistelisin, että tuollaisia reaktioita opiskelijan tekemisiin ja sanomisiin ei ainakaan silloin kannustettu...

Miehiä kaivattaisiin alalle, mutta miettikääpä, jos mainitsemissani tapauksissa sukupuoliroolit olisivat olleet toisinpäin. Mitä opettajien reaktioista olisi silloin seurannut?

(Kirjoitus julkaistu Voimaa Hoivaan 2-projektin sivuilla 13.4.2012)

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Toimituksen poiminnat