Painavaa sanaa Stadista! Santeri "Santtu" Kyröhonka sanansa painoinen stadilainen

Tuhkamunan tunnustuksia

Aika lailla 20v. sitten makasin sairaalassa, jossa lääkäri tuli huoneeseeni, ja totesi, että "onneksi et ole suunnitellut lapsien hankkimista". Muistan edelleen elävästi millainen hiljaisuus syntyi kun kysyin lääkäriltä mitä hän tarkoitti...  Vastauksen aiheuttama kipu tuntuu edelleen... Tuskin siis tarvitsee kertoa, että en voi ymmärtää miksi joku voi edes harkita aborttia, saati sitä teettää...

Toisaalta... Ehkä juuri siksi ymmärrän osittain mitä abortin tekijä kokee...

Mutta jo tuhkamunaksi tuomitseminen oli minulle kova paikka. Miten nainen kokee abortin, en edes halua tietää... Oma tuskani riittää... Minulla ratkaisun teki muut...

Tunnen aborttiin päätyneitä naisia. Kukaan heistä ei ratkaisuun päätynyt helposti... Päinvastoin...

Mikäli aborttia käytettäisiin yleisesti ehkäisykeinona saattaisin tukea vaatimusta terveydenhuollon henkilöstön oikeutta kieltäytyä aborttiin osallistumisesta.

17v sitten kuulin siskoni olevan raskaana... Edelleen häpeän kateellista käytöstäni... Jo oma tuskani oli riipivä. Miten aborttiin päätynyt olisi sen kestänyt, en tiedä. Enkä edes halua tietää. Oma tuska oli riittävä.

Keskustelu siitä saako henkilökunta kieltäytyä abortista on irvokasta. Jopa kaltaiseni tuhkamunan näkökulmasta

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän jallerajala kuva
Jari Rajala

Lapsia kyllä tulee kun niitä oikeesti haluaa. Sä et ihan oikeesti halua, viellä. Se on aika syvältä tämä juttu, tämä itsensä monistaminen :-o Nimim. kokemusta aiheesta on.

Käyttäjän seppaeo kuva
Oskari Seppänen

Minä osaan kuvitella osan tuosta, nuoruudessani teimme raskaudenkeskeytyksen tyttöystäväni kanssa, hieman myöhemmin oma pikkusiskoni synnytti esikoisensa 17-vuotiaana. Minä olen paaponut sitä lasta syntymästä asti, kateellisenakin.

Silti kannatan itsemääräämisoikeutta kaikille omaan kehoon. Onneksi yhteiskunta ei sentään päälle enää tuomitse kollektiivisesti.

Mike Amory

Suomessa tehdään vuodessa n. 10.000 aborttia, eli iso osa kunkin ikäluokan lapsista tapetaan jo ennen syntymää. Sairasta touhua. Niinkuin meillä ei olisi varaa kasvattaa niitä lapsia aikuisiksi.

Tiede on nykyään ihmeellistä. Mies voi saada lapsen, vaikka ensialkuun näyttäisi siltä, että hänellä ei ole ainuttakaan elävää siittiötä. Nykyään siihen tarvitaan vain yksi elävä siittiö, joka etsitään leikkauksessa suoraan kiveksistä. Tälläisiä isiä on Suomessa jo paljon.

Jussi M

Löysin muuten tämän blogin niinkuin Tarja Tallqvistin blogin vielä Kristillisdemokraateista blogilista.fi:ssä

Toimituksen poiminnat