Painavaa sanaa Stadista! Santeri "Santtu" Kyröhonka sanansa painoinen stadilainen

Pari kysymystä Päiville, Timolle ja Juhalle

Tai oikeastaan kysymys kaikille tasa-arvoista avioliittoa vastustaville... Pittsburgilainen poliisi Jack Mook pelasti kaksi poikaa väkivaltaisesta sijaisperheestä adoptoimalla heidät. Hattu nousee Jackille. Jack on sinkku. vastaava ei siis Suomessa taitaisi onnistua.... Kysymys siis kuuluukin: Pitäisikö onnistua?

Ja jos onnistuisi, mitä jos Jack olisi homo (asia ei selviä uutisesta)?

Tehdään ajatus leikki. Jos sallit Hetero-Jackin adoptoinnilla pelastaa kaksi lasta väkivaltaisesta perheestä, sallisitko Homo-Jackin pelastaa heidät?

Vastaukset perusteluineen kommentteihin...

Itse pelastaisin lapset...

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Kari Leino

Ei taida onnistua tuollainen adoptointi nyky lain mukaan sen enempää hetero- kuin homojaakollekkaan.

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

Lapset pitää pelastaa, mutta se kyllä onnistuu muutenkin, kuin adoptoimalla. Yhteiskunnalla pitää olla velvoite pelastaa lapset väkivallalta. Se ei ole yksittäisten kansalaisten tehtävä..

Heli Hämäläinen

Näiden vastaus lienee, että sijaisperheessä Suomessa ei voi olla väkivaltaa, koska lastensuojelu on taputellut sijoituksen. Eli sijoituksessa olevalla lapsella ei ole enää lastensuojelulain tai sekundäärisesti YK:n lapsen oikeuksien sopimuksen (voimaansaatettu asetuksella) mukaista ihmisoikeutta, vaan hän on lastensuojelubisneksen tuotantoeläin.

Sioille saa tuotantotukea, samoin sijoituslapsille. Hys hys, ei saa häiritä.

http://www.lokakuunliike.com/

erityisesti esim. http://www.lokakuunliike.com/ll-uutiset/sijaisperh...

Edit: usein tämä on yritysmuotoista toimintaa, jossa asioita lähestytään tuotantovälineistä lähtien, eli on esim rakennuskantaa vajaakäytöllä ja tarvitaan vähän lisäansioita. Toisaalta sijaisperheitä on vaikeaa saada, etenkin mikäli sijaisperheet olisivat lastensuojelun suhteen samalla viivalla.

Käyttäjän JuhoRimpelinen kuva
Juho Rimpeläinen

Näin niinkuin tarkennuksena: ainakaan videon mukaan Jack Mook ei adoptoinut poikia heti, vaan toimi aluksi sijaisvanhempana, tällöin adoptioprosessi on helpompi. Suomessakin sinkut voivat adoptoida, ja myös toimia sijaisvanhempina.

Vielä rautalangasta: Homo-Jack voisi adoptoida yksin, mutta heti kun siirtyy rekisteröityyn parisuhteeseen ei adoptio enää onnistuisi.

Toimituksen poiminnat