Painavaa sanaa Stadista! Santeri "Santtu" Kyröhonka sanansa painoinen stadilainen

Fakta: Normista poikkeavan perheen lapsia kiusataan...

Elin osan lapsuudestani erilaisessa perheessä, ja hinta siitä oli lähes jatkuva kiusaaminen. Veikkaisin, että samaa saavat kokea nykyiset "sateenkaariperheiden" lapset. Siksi toivonkin, että ennen perjantain äänestystä tämän lukee kansanedustajat...

Etenkin koulussa ei-normi-perheestä tulevat lapset ovat aikalailla vapaa riistaa kiusaajista pahimmille. Uskokaa, tiedän mistä puhun. 70 ja 80 lukujen vaihteessa elin uusioperheessä. Yksinhuoltaja-äitini meni naimisiin yksinhuoltaja-isän kanssa.

Ala-asteella kavereistani vain yksi oli avioeroperheestä. Ja se tehtiin selväksi. Muistan vieläkin elävästi opettajan sanat "te ette ole perhe"...

Muita lapsia ei perhemuotomme vähempää kiinnostanut. MUTTA!

Aikuisille olimme oikkuja. Isänpäiväkortin sai tehdä sedälle. Ei isäpuolelle.

Ok, en saanut traumaa, lähinnä pidin aikuisia dorkina. Mitä muuta me olisimme olleet, jos emme perhe? Mutta sen verran jäi hampaankoloon, että en samaa haluaisi kenenkään lapsen kokevan. Sateenkaariperheissä elää lapsia, jotka kohtaavat samaa kuin minä. Päivittäin. Ja juuri siksi tasa-arvoinen avioliittolaki tarvitaan. Jotta kenenkään lapsen ei tarvitsisi kuunnella aikuisten ennakkoluuloja perheestään! Ei heitä lapset kiusaa, vaan aikuiset...

Ja pakko sanoa, että pala nousee aina kurkkuun, kun muistelen erästä hoitajan uran alkuaikoina tapaamaani mummoa. Hänen "ystävättärensä" kävi liki päivittäin katsomassa "ystävätärtään"... Suhteen laatu oli kaikkien hoitajien tiedossa. Ja sitä kunnioitettiin. Kuitenkin sydän särkyi, kun katseeni kohdatessa heidät, käsi kädessä istuneet 90+ rakastavaiset irrottivat otteensa...

Yhdenkään lapsen ei pidä joutua kuuntelemaan aikuisen ennakkoluuloja häntä rakastavasta perheestä. Samoin dementiakodin pitää olla viimeinen paikka jossa suhdettaan rakastettuunsa pitäisi hävetä. Ja siksi: Me tarvitsemme tasa-arvoisen avioliittolain!

Disclaimer: Kirjoittaja on ylipainoinen, valkoinen, lihaa syövä, uskovainen sinkku-mies

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

8Suosittele

8 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen

Yksinhuoltajien,eronneiden,uusperheiden,vammaisten,köyhien lapset ovat edelleen vapaata riistaa,ja yhteiskunnassa sallitun syrjinnän,leimaamisen kohteita.Varsinkin sosiaaliviranomaisten huostahakemukset lähtevät liikkelle nopeaan tahtiin,kun näiden PERHEIDEN lapset on asennevammojen,ennakkoluulojen avulla luokiteltu,milloin kenenkin toimesta.SOS.alalla se on oikein kirjoissa opetettu,luokittelu.

Heiltähän lapsia eniten viedäänkin,vaikka rakastavat ihmiset.Raha ja asema kun ratkaisee tässäkin.Homoparien lapsia ei kiusata,eikä homojakaan nimitellä tai loukata,jos asema ja varallisuus tahi julkisuus taustalla.Muita varmasti kylläkin es.vielä 80 luvulla,eikä yhteiskunta ole kantaansa muuttanut.Ei,vaikka itsemurhaan on ajautunut ihmisiä ,julkisuudessa mainostetaan eun arvoyhteisöä ja ihmisoikeuksia.

Pienperheet ovat sosiaaliviranomaisten kyttäyksen alla jo ennen lapsen syntymää(jos jäänyt yksin,tai odottaa yksin)sekä muut perhemuodot vaan siksi,koska ei avioliittoa,tiilitaloa,kahta autoa ja keskituloja.30 000 lasta on es.luokiteltu perheiden selän takana.Sen arvaa ja tietää jokainen minkä takia.
Tavallisilla ihmisillä ei ole rahaa asianajajiin ja lakimiehiin,eikä huostakertoimeen perustuvaan lainsäädäntöön mitään jakoa,rouvakerho on senkin keskenään sopinut.

Oikeuksia siis puuttuu muiltakin.Perheiltä.Nyt ovat tosin keskiluokkaisetkin pääsemässä samaan kategoriaan lastensuojelussa.Eli perheiden osittamisessa laillistetulla mielivallalla.Asennevammoistaan ja ennakkoluuloistaan kun eivät eroon pääse nämä huoliliputusten ja huostakulttuurin edustajat.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Jep, lopetetaan kiusaaminen, ei kiusattuja.

Petri Muinonen

Santeri K: "Ja juuri siksi tasa-arvoinen avioliittolaki tarvitaan. Jotta kenenkään lapsen ei tarvitsisi kuunnella aikuisten ennakkoluuloja perheestään! Ei heitä lapset kiusaa, vaan aikuiset..."

Sallinet minun kyseenalaistaa, että lainmuutos poistaisi nämä kommentit lasten korvista. Lakihan ei kriminalisoi sitä, mitä kotona puhutaan vaikka miten epäkorrektia, vaan pelkästään estää virkamiehiä levittämästä ennakkoluulojaan.

Koulu kuitenkin näyttää jo hoitavan "kunnialla" osaansa aivopesijänä: vantaalaisen alakoulun luokan seinällä oli ainoina henkilökuvina homo-ikonien Antti Tuiskun ja Jari Sillanpään julisteet. Jotain on sentään muuttunut 80-luvun luokista ja seinillä olleista presidentin kuvista... :D

Toimituksen poiminnat