*

Painavaa sanaa Stadista! Santeri "Santtu" Kyröhonka sanansa painoinen stadilainen

Kauhajoki

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Ikonen Mirjami (nimimerkki)

Santeri, artikkelisi on sanattomuudessaan koskettava. Se puhuu myötätuntoa kaikille uhrien läheisille ja kuvaa sitä tunnetta, kun ei voi ymmärtää, mitä on tapahtunut, miksi? miten tämä on mahdollista? Ja kuitenkin, on olemassa lohdustus ja toivo - kaiken toivottomuudenkin keskellä.

Tuure Toivikko (nimimerkki)

Ratkaisuehdotus koulusurmiin,väkivaltaan.

Ehdotan että jokaisessa koulussa aletaan joka aamu aamunavauksella jossa sanotaan opiskelijoille että toista ihmistä vastaan toimiminen, tappaminen ja väkivalta on väärin.

Joku voisi sanoa että tämähän on itsestäänselvää.

Havahduin kuitenkin toisenlaiseen todellisuuteen kun aloin miettiä Kauhajoen ja Jokelan tapahtumia. Ampujien internetkommunikaatio sisälsi paljon kehoituksia tappamiseen, ja nykyinen media ja pelit, jne. sisältää paljon väkivaltaa ja tappamista.

Kaikki tuo on aina vaan mennyt enemmän ja enemmän raaempaan, ja todellisempaan suuntaan, jolloin esimerkiksi saattaa olla että joidenkin yksilöiden suhteen tuo voi aiheuttaa heidän väkivaltaisen käyttäytymistoimintonsa.

Asian suurin pointti on että mediassa,koulussa,..ylipäänsä missään ei välttämättä kerrota enää lapsille ja nuorille tai nuorille aikuisille että ihmisten ei tulis tehdä pahaa toisille, - että on paha jos tehdään väkivaltaa, ja että se ei ole ihannoitavaa. Missään ei kerrota että se on väärin,ja että sitä ei tule ihannoida.

Joku Hollywood toiminta- elokuvien ennen usein jopa naurettavana tai ei niin vakavasti otettavana pidetty sankari-ihanne onkin nykyään monien mielestä ihannoitava ja etenkin ruumiillisen väkivallan käyttö joka yhä useimmin esitetään ratkaisuna ja OIKEUTETTUNA, ja todelliseen elämään liityvänä mallina.

Väkivalta ei ole koskaan oikeutettua.

Jos tällaisia väkivallanvastaisia näkemyksiä painotettaisiin joka koulussa koko maailmassa joka päivä, voisi olla että ettei meillä edes olisi väkivaltaa.

(Tutkimus mainitsi että alle kouluikäinen näkee 400 murhaa TV:stä,mutta tuntuu että tuo luku saattaa internetpelien kanssa olla ennemminkin 400 000.)

Myös henkilökohtaisesti toivoisin evankeliumin sanoman selittämistä kouluissa, koska sen luulisi luovan eettisyyttä. Etenkin Suomessa tuon ei luulisi olevan ongelma; joka aamu Raamatunlause ihmisyyden puolesta voisi auttaa paljon nykyiseen epäeettisyyteen jota on liikkeellä.

-Tuure Toivikko

Toimituksen poiminnat