Malka silmässä

Avoimesti kristittynä pidän huolestuttavana jo alkanutta kristittyjen yritystä peseytyä irti Oslon pommimiehen ja ampujan kristitystä taustasta.”keisari Nerokini syytti kristillisiä Rooman tulipalosta”, ”Siitä huolimatta epäilen että näitä tappajia kasvaa muualla kuin konservatiivisten seurakuntien nuortenilloissa.” Tuossa kaksi Facebook kommenttia, jotka osoittavat ehkä parhaiten pään pistämistä pensaaseen.

Kristillinen fundamentalismi noussut jo pitkään islamilaisen
fundamentalismin rinnalla. Malkaa omassa silmässä ei olla vain haluttu
nähdä. USA:ssa äärifundamentalistit murhaavat abortteja tekeviä lääkäreitä, koska heidän mielestään elämä on pyhä, ja ihminen ei saa riistää toisen henkeä…

Ihan näin pitkällä ei, vielä, Suomessa onneksi olla. Meillä on kuitenkin Pro Life, joka kampanjoi abortoitujen sikiöiden kuvilla. En linkitä sivuille kuvien rajuuden vuoksi. Googlatkaa jos kiinnostaa. Tuntemieni järjestön näkyvien hahmojen vakaumus on kaiken muun yli menevää. Sellaista seikkaa ei taida olla, johon abortti ei olisi syyllinen. Kuulemma jopa skitsofrenia johtuu aborteista. Tuntemani henkilöt onneksi aidosti rakastavat elämää, enkä heidän usko syyllistyvän väkivaltaan, mutta entä jos, ja pahoin epäilen kun, joukkoon liittyy henkilö, jolle aate on ihmishenkeä tärkeämpi?

Nykyinen sisäministerimme syytti ateismia Kauhajoen koulusurmista. Hänen kristillinen lähimmäisen rakkautensa ei estänyt häntä viime kesänä kutsua Helsinki Priden kaasuiskua vastareaktioksi eliitin arvoliberalismille. KD:n viestintäpäällikön kutsuttua Pride tapahtumaa provokaatioksi, ja todettua, että ”Jos vähemmistö sopeutuu, niin tällöin valtaväestön edustajan ei tarvitse
hyväksyä vieraan uskonnon tai oudon seksuaalisen elämäntavan arvoja,
mutta ei niitä silloin tarvitse vihamielisesti vastustaakaan.

Räsäsen uutisoitiin pian irtisanoutuneen viestintäpäällikkönsä kirjoituksesta, mutta oman bloginsa mukaan hän ei irtisanoutunut.

Nyt sisäministeri Räsäsen mukaan Suomeen ei kohdistu mitään erityistä uhkaa.

Ministeri Räsäsen omissa joukoissa on kuitenkin niskan päälle pääsemässä joukko, joka kokee oman uskonsa ja vakaumuksensa olevan uhattuina. Heidän kielenkäytössään kaikki kritiikki heitä kohtaan on hyökkäys uskon- ja sananvapautta vastaan.

KD:n fundamentalistit ovat vahvasti kytköksissä oman kristinuskon
tulkintansa oikeellisuuteen takertuvissa liikkeissä. Ja näissä omaan oikeaappisuuteen ja marttyyriyteen käärivissä piiree kytee kapina heitä jahtaaviin arvoliberaaleihin. Juuri tämä joukko huolestuttaa minua. Mikäli vuoropuhelua heidän kanssaan ei saada, on vain ajan kysymys, koska joku ottaa Vanhan Testamentin kehoitukset todesta.

Sisäministeri Räsänen on KD:n puheenjohtajana avainasemassa, paitsi sisäministerinä, myös KD:n puheenjohtajana estämässä tätä suuntausta.

KD:n puheenjohtajana häntä kuunnellaan fundamentalistisissa piireissä. Toivottavasti siis Räsänen kykenee lievittämään näiden liikkeiden marttyyriutta ja tuomaan aitoa keskustelua niin emokirkon, kuin yhteiskunnan kanssa. Väkivalta ja sen uhka, ei ole kenenkään etu.

Ikävä kyllä KD:n avaintehtäviin on tie auki vain näiden liikkeiden uskollisilla kannattajilla. Ja ainakin Helsingin fundamentalisti piireissä Räsäselle on kaivattu korvaajaa, johtuen Räsäsen maltillisuudesta homoasiassa…

Sisäministerinä pelkään Räsäsen mieluummin valitsevan ministeripestin ja poliisien vähentämisen, kuin vaalilupausten pitämisen.

Haluan kuitenkin huomauttaa, että KD:ssä vaikuttaa hyvin moni maltillinen ja liberaalikin henkilö. Ikävä kyllä moni heistä on ainakin harkitsemassa omaa ratkaisuani, eli lähtöä puolueesta.

 

kyrohonka
Sitoutumaton Helsinki

Nelikymppinen helsinkiläinen IT-alan lähihoitaja-opintoihin vaihtanut mies. Harrastaa chilien kasvatusta ja valokuvaamista.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu