Painavaa sanaa Stadista! Santeri "Santtu" Kyröhonka sanansa painoinen stadilainen

Kaikki blogit puheenaiheesta Alkoholilakiuudistus

Etämyyntityöryhmän ehdotus on byrokraatin unelma

Sosiaali- ja Terveysministeriön vetämä alkoholijuomien rajat ylittävän etämyynnin rajoittamista selvittävä työryhmä on saanut raporttinsa valmiiksi. Työryhmä esittää etämyynnin kieltämistä yli 5,5% alkoholijuomien osalta ja monivaiheista prosessia mietojen juomien etämyynnin osalta.

Sahuri mäessä - kivittää vai auttaa?

Teuvo Hakkarainen Perussuomalaisten kesällä valittu 2. varapuheenjohtaja, oli sitten päättänyt perseillä oikein huolella. Syntilistalle voi laittaa kovan kännin eduskunnan pikkujouluissa, vierailun sinisten kemuissa "putsaten pöydän" sekä aidan toiselle puolelle vaihtaneen Veera Ruohon ahdistelun. Teuvon edesottamukset osuvat hyvin päivänpolitiikkaan.

Yksi pää, kaksi mieltä?

 

"Alkoholiprosentin korotuksen puolesta äänestänyt vastuuministeri muistuttaa, että korotus tarkoittaa enemmän haittoja, jotka näkyvät niin lastensuojelussa kuin päivystyksessäkin.

–  Vastuuministerinä, myös päihdehaitoista vastaavana, en milloinkaan voi kieltää niitä riskejä ja haittoja, jotka liittyvät päihdehaittoihin esityksen tästä kohdasta johtuen, toteaa perhe ja peruspalveluministeri Annika Saarikko (kesk.) vakavana. (...)"

MTV.fi 15.12.2017

 

Naiset olisivat estäneet alkoholilain uudistuksen

Eduskunnassa tehtiin tänään tiukan äänestyksen tuloksena luvuin 98-94 Suomen mittakaavassa varsin historiallinen päätös höllentää alkoholin rajoittamista hitusen verran. Muutos on pieni askel oikeaan suuntaan, mutta tahti tuntuu vain hidastuvan.

Blogin avaus. Järkeä alkoholin myyntipolitiikkaan!

Tunnustan avanneeni tämän blogin  puolivahingossa. Painelin yhtä ja toista näppäintä kunnes valittavaksi avautui tämä kirjoitusmahdollisuus. Käytin tilanteen hyväksi. Kiitos Uusi Suomi! Luotan "yhteentörmäyksen" myönteiseen synergiaan. 

Vastuullisuutta alkoholipolitiikkaan

Alkoholilain kokonaisuudistus päätyi eduskuntaan moninaisten hallituksen sisäisten vääntöjen jälkeen. Pohjaesityksen mukaan nelosolutta, vahvoja lonkeroita ja limuviinoja ollaan tuomassa vähittäiskauppoihin. Samalla jatketaan Alkojen ja ravintoloiden myyntiaikaa ja vapautetaan ulkomainen nettikauppa. Tiukka asiantuntijoiden ja osan oppositiosta vastustus vaikutti kuitenkin siihen, että edes prosenteista on tulossa äänestys ”omantunnonkysymyksenä”.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä