Painavaa sanaa Stadista! Santeri "Santtu" Kyröhonka sanansa painoinen stadilainen

Kaikki blogit puheenaiheesta Perusporvarihallitus

Perussuomalaiset ei ole kääntänyt takkiaan

Prologi

Olen kirjoitellut blogeissani asiasta kuin asiasta, niin kommenttiosioihin on tullut nälvintää takinkäännöstä,  tai siitä että Perussuomalaiset ei ole pitänyt kiinni vaalitavoitteistaan,  tai että emme ole saaneet mitään aikaan.

Ylipäätään kannattaa kommentoida kirjoituksia niin, että ne edes jollakin tavalla liittyvät kirjoituksen aiheeseen.

 

Takkia ei ole käännetty

Sinänsä lause takkia on käännetty on hieno veto oppositiolta. Hyvin on uponnut kansaan.

Hallituksen toimet alkavat purra - työttömyys alenee

Työttömyysaste on alentunut merkittävästi, mikä on todella hienoa. Suomi nousee suosta vain työllä.

Ilmeisesti hallituksen toimet ovat alkaneet hiljalleen purra.

33 000 ihmistä on paljon. Luku vastaa suurin piirtein Savonlinnan kaupungin asukaslukua.

Yhdenkin uuden työpaikan luominen on erittäin tärkeää. Työttömyysluvut eivät ole pelkkiä kylmiä lukuja, sillä jokaisen luvun takaa löytyy yksittäinen ihminen. 

Työttömyyden kasvun taittuminen luo uskoa tulevaisuuteen.

Miten turvapaikanhakijavyöry saadaan hallintaan?

Sadattuhannet Eurooppaan suunnanneet turvapaikanhakijat, joita on alkanut näkyä tavallista enemmän myös Suomessa, herättävät keskustelua ja huolta.

Hallitus vatuloi pakolaiskriisin hoidossa

Hallitus julkisti perjantaina ohjelman, joka tähtää maahanmuuton saamiseksi hallintaan. Hallinnassa tilanne ei nyt ole. Toivottavasti nämä suunnitelmat eivät jäisi vain yritykseksi.

Ohjelma sisältää runsaasti sinänsä kannatettavia tavoitteita ja toiveita, mutta vähemmän konkreettisia toimia, joihin hallitus ryhtyy.

Muutosturva vessapaperia!

Aiemmassa blogissa kritisoin hallituksen esitystä ja puuttumista väkivalloin sopimuksellisiin asioihin pakkolain voimalla. Ylityölisien ja pyhätyökorvauksien leikkaus sekä sairasloman karenssipäivä eivät ole tästä maailmasta. Jälkeenpäin esitetty korkeatuloisten solidaarisuusveron nosto, määräaikaisella ajanjaksolla ei myöskään ole sitä, mitä yhteisillä talkoilla tarkoitetaan vaan pikemminkin ”nyrkkiä naamaan” palkansaajille.

Herra pääministeri, vetäkää esityksenne pois!

Herra pääministeri Juha Sipilä,

Johtamanne hallitus ilmoittaa ohjelmassaan, että sen tavoitteena on nostaa Suomen talous kestävän kasvun ja kohenevan työllisyyden uralle sekä turvata julkisten palvelujen ja sosiaaliturvan rahoitus. – Tämä on hieno tavoite, jota lämpimästi kannatamme.

Taantuma taitettu ja vienti vetää mutta hallitus lietsoo vastakkainasettelua

Sen sijaan, että hallitus valaisi suomalaisiin tulevaisuudenuskoa ja kannustaisi yhteistoimintaan isänmaamme hyväksi, se kärjistää vastakkainasettelua ja maalaa kauhukuvia Suomen taloudesta oikeuttaakseen rajuja pakkotoimia palkansaajia ja vähäosaisia vastaan.

Äänestäjän kuluttajansuojana olkoon yleislakko

Kun poliitikot lupaavat aivan muuta kuin mitä he lähtevät valituksi tultuaan toteuttamaan, niin äänestäjälläkin pitää olla oikeus järjestyä kollektiiviksi ja olla tekemättä sovittuja töitä verorahojen ja yritysten voittojen tuottamiseksi. Se on suora demokraattinen toimenpide, ja kun hallituksen budjetista on tehty niin selkeä tulonsiirto työntekijöiltä omistavalle luokalle kuin nyt on, niin meidän tulee palata käyttämään samoja keinoja, mitä ei olla käytetty Suomessa vuosikymmeniin.

Markkinataloudesta komentotalouteen?

Pääministeri Juha Sipilän (kesk) perusporvarihallituksen niin sanotun kilpailukykypaketin esitykset edustavat onnetonta yritystä harjoittaa esiteollisen ajan komentotaloutta maailmassa, jossa markkinatalous ja demokratia aika päiviä sitten ovat jättäneet sellaisen taakseen.

Brave new government

Sipilän hallitukselle on pakko antaa sekä risuja, että ruusuja. Aloitan ruusuista, jotka se ansaitsee rohkeudesta esittää kipeitä leikkauksia. Ne tulevat varmasti lyhyellä aikavälillä laskemaan hallituspuolueiden gallupsuosiota, mutta pitkällä aikavälillä niiden olisi tarkoitus nostaa Suomi suosta - ainakin osa niistä tähtää tähän. Hallitusohjelman luin toki seikkaperäisesti, mutta esitän tässä nyt pintapuolisesti joitain huomioita .

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä