Painavaa sanaa Stadista! Santeri "Santtu" Kyröhonka sanansa painoinen stadilainen

Kaikki blogit puheenaiheesta Verkkokeskustelu

Trollit saivat sitten kenkää

Venäläisen Eho Moskvyn toimittaja Artem Filatov arvioi eilen Ylen A-studiossa, että Pietarin trollitehtaassa ei ole erillistä osastoa Suomea varten. Syynä on se, että kielemme on harvinainen ja vaikea toisin kuin englanti, jolla Pietarin trollit maailman verkkopalveluissa toimivat.

Hätkähdyttäviä ilmiöitä verkossa

Ajatuspaja e2 julkaisi tällä viikolla tutkimuksen, jonka mukaan 59 prosenttia miehistä kokee, että heillä on keskimääräistä paremmat tiedot ja edellytykset arvioida politiikkaa. Naisista näin kokee vain 34 prosenttia.

Kuka meuhkaa verkossa?

 

 

Vihapuhetta, henkilökohtaisia solvauksia, asiattomuuksia ja tahallista provosointia – tässä on muutamia kuvauksia, joita on viime aikoina liitetty sosiaalisessa mediassa ja internetin keskustelupalstoilla käytäviin keskusteluihin. Yleinen käsitys lienee, että verkon keskustelukulttuuri on mennyt viime vuosina olennaisesti huonompaan suuntaan. Verkossa normaalit hyvät käytöstavat unohtuvat ja meno on kuin koulukiusaajien kokoontumisajoissa.

 

Puheenvuorossa erilaiset näkemykset yhdistyvät

Verkkolehti Uusi Suomen Puheenvuoro-palsta on tunnetusti positiivisesti muista vastaavista internetissä toimivista keskustelualueista poikkeava foorumi, sillä täällä jokainen vastaa kirjoituksistaan omalla nimellään  ja kasvoillaan.

"- Meillä keskustellaan oikeasti eikä huudeta toisten päälle. Elämme ja hengitämme symbioosissa lukijoiden kanssa",  kertoi verkkolehti Uusi Suomen vastaava päätoimittaja Markku Huusko Yle:n Radio Puheen taannoisessa haastattelussa.

Keitä me olemme?

Tilastokeskus on julkaisut mielenkiintoisen kyselytutkimuksen. Sen mukaan noin seitsemän prosenttia aikuisista suomalaisista on kirjoittanut "yhteiskunnallisia ja poliittisia mielipiteitä" verkkoon viime kuukausina. Tutkimuksessa on jaettu kirjoittajat iän, toiminnan, koulutusasteen, asuinpaikan kaupunkimaisuuden ja sukupuolen mukaan.

http://www.taloussanomat.fi/informaatioteknologia/2015/11/26/nyt-se-palj...

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä