Painavaa sanaa Stadista! Santeri "Santtu" Kyröhonka sanansa painoinen stadilainen

Kaikki blogit puheenaiheesta Alkoholilaki

Saksan malliin: Suomen olutvero 20 kertaa pienemmäksi?

Oluen vero on Suomessa 20 kertaa korkeampi kuin Saksassa, oluen puhtausmääräyksen ja Oktoberfestin luvatussa maassa.

http://www.panimoliitto.fi/app/uploads/2018/03/Olutverot-2018_0301.jpg

On helppo sanoa oikeistosta käsin, yrittäjien edut ja dollarin kuvat silmissä, että bisnes luistaisi paremmin jos alkoholiveroa laskettaisiin reilusti. Kun myynti valuu kuitenkin Viroon ja Latviaan.

Viro alentaa alkoholiveroa - Ei toimi Suomessa?

Viro on monesta syystä kiehtova maa, eikä vähiten siksi, että sikäläiset poliitikot osaavat sopeuttaa päätöksentekoa vallitseviin elämän realiteetteihin. Viro esimerkiksi nosti taannoin alkoholiveroa rutkasti, mikä siirsi ison osan bisneksestä Latviaan ja heikensi ravintola-alan toimintaedellytyksiä. Verotuloissa persnettoa tulee vähintään 100 miljoonaa euroa vuodessa, puhumattakaan työllisyysvaikutuksista, turismista, jne.

Tolkkua alkoholilakiin - Vapautetaan panimoala!Edellisen hallituksen tekemä alkoholilain uudistus oli tarpeen, mutta uudessakin lainsäädännössä on pitkä liuta erikoisia eturyhmähimmeleitä ja poikkeuksen poikkeuksia. Ne asettavat panimoalan toimijat keskenään eriarvoiseen asemaan ja heikentävät merkittävästi kotimaisten panimoiden mahdollisuuksia menestyä.

Viinit kauppoihin ensi vaalikaudella

Yksi selvistä tehtävistä seuraavalle hallitukselle on viinien ja kaikkien oluiden myynnin salliminen ruokakaupoissa ja palvelevissa erikoisliikkeissä.

Valviran turha kyttäys on poliitikkojen syytä ja kansakunnan tappio

Valvira on alkanut valvoa, että kuluttajat eivät kehu pienpanimoiden olutta liian myönteisesti sosiaalisessa mediassa, koska se saattaa rikkoa alkoholin mainostamista koskevia lakeja. Jos ostat oluen ja tykkäät sen mausta, kannattaa vähän miettiä, mitä sanoo. Sen sijaan jos ostat oluen ja haukut sitä, on se täysin sallittua.

Parasta tässä on, että Valvira itsekin toteaa, että tärkeämpiä asioita olisi, mutta eihän se voi sille asialle itse oikein mitään tehdä.

Alkon monopoli on tulonsiirto köyhiltä rikkaille

"Viinien ja väkevien alkoholijuomien myynti ruokakaupoissa vähentäisi Alkon myyntiä ja karsisi sen myymäläverkkoa. Alkon valikoimat olisivat entistä kauempana," kertoo Li Andersson.

Missä vaiheessa valtion tehtäväksi tuli varmistaa, että hipsterit voivat ostaa hienoja viinejä läheisestä erikoisputiikista? Minä kun oletin, että valtiolla olisi aivan muut tehtävät.

Vapautetaan panimoala Valviran virkamiestyranniasta

Olkaa hyvä, byroslavian viimeisin lahja suomalaisille panimoille: Valvira kyttää panimoiden some-tilejä ja vaatii yrityksiä poistamaan kuluttajien kirjoittamat tuotearvostelut.

Viinien rinnalla maitokauppaan tulisivat myös väkevät

Kokoomuksen piirissä tavoitellaan päivittäistavarakaupan juomien alkoholipitoisuuden rajaksi 16 prosenttia. Jaana Pelkosen Puheenvuoron (US 21.2.2019) mukaan tarvittaisiin vain pieni muutos alkoholilakiin.

Pohjoismaisten alkoholimonopolien taustalla on toimiala, jonka yritystoiminta on riippuvaista jakelutien toimivuudesta. Suomessa viinien ja väkevien ylivoimaisesti merkittävin jakelukanava on Alko, koska ravintolamyynnin osuus on vain noin kymmenesosa kokonaismyynnistä. Useimpien alan yritysten tuotevalikoimassa on sekä viinejä että väkeviä alkoholijuomia.

THL arvioi alkoholilain vaikutukset täysin pieleen

Kun alkoholilakia alettiin tämän hallituskauden alussa järkeistää, Terveyden ja hyvinvoinnin laitokseen (THL) pesiytyneet raittiusaktivistit aloittivat raivokkaan vaikuttamiskampanjan kaikilla mediarintamilla.

Minä, ja niin monet muut alkoholilainsäädännön vapauttamista ajaneet poliitikot, yritimme tilastoihin ja logiikkaan vedoten taistella THL:stä vyöryneitä valheita vastaan, mutta raittiusliike oli järkähtämätön: Pienikin myönnytys lakiin tarkoittaisi heidän mielestään kulutuksen räjähdysmäistä kasvua, valtavia alkoholiongelmia ja jopa satoja kuolleita vuosittain.

Alkoholilain uudistus sen todistaa - holhousyhteiskunnan juna on ajanut ohi

Eri puolueet, aatteet ja ideologiat ovat tarjonneet aina vaihtoehtoisia rooleja ja odotuksia valtiovallalle. Siinä millaisena valtion rooli nähdään, riippuu siitä, mille akseleille eri ideologiat jakautuvat. Perinteinen jako oikeistoon ja vasemmistoon sekä konservatiiveihin ja liberaaleihin selittää myös eri sektoreiden ihanteita valtion roolista. Miten valtion tulisi suhtautua yksilöiden omaisuuteen ja sen jakamiseen, ja miten (ja kuinka paljon) valtio rajoittaa yksilöiden oikeuksia kollektiivisen hyödyn näkökulmasta?

 

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä