Painavaa sanaa Stadista! Santeri "Santtu" Kyröhonka sanansa painoinen stadilainen

Kaikki blogit puheenaiheesta Kotimaa

Aktiivimallin tutkimus on hyödytön

Epäasiallisten ja huonojen keinojen vaikuttavuusarviot ovat turhia ja niiden tekemiseen tuhlataan veronmaksajien rahoja. Aktiivimallin kepittäminen on laajasti tuomittu. Vaikka olisikin niin, että jokin keino lisäisi työllisyyttä, niin se on huono, eikä sitä saa käyttää jos kansa sen tuomitsee. Aktiivimallin osalta selvää vastausta työllisyysvaikutuksista ei saada. Saadaan vain arvio.

Mitkä ovat presidentin ja hallituksen kansainväliset ilmastotoimet?

Ilmeisesti ilmaston tila ei ole niin huolestuttava jos vertaa edellisen hallituksen ja presidentin toimintaa kansainvälisellä tasolla? Vai olivatko edellinen hallitus ja presidentti liian laiskoja kansainvälisen vaikuttamisen osalta, mikäli tilanne on ilmaston suhteen vakava ja kriittinen?

Saisiko Harakka jotain aikaiseksi työkkärin takapajuiselle asiakaspalvelulle?

On aivan käsittämätöntä miten työvoimatoimisto käyttää vanhanaikaista sähköpostiasiointia. Maahanmuuttovirastokin on jo aikoja sitten siirtynyt asianhallintajärjestelmän käyttöön, josta asiakas näkee missä vaiheessa hänen asiansa on käsittelyssä. Työvoimatoimistossa asiakkaan asia roikkuu jossain vastuuvirkailijan tuhansien lukemattomien sähköpostien joukossa. Hei haloo! Missä on nykyaika? Ei se ainakaan työvoimatoimistossa ole. Mitä ihmettä siellä oikein toiminnan kehittämisestä vastaavat touhuavat?

Alustatalous tarvitsee oman reilunkaupan merkkinsä

YLE uutisoi Pizza-onlinen harjoittamasta pizzeriayrittäjien riistosta. Markkinajohtajan asemassa tämä sähköinen pizzanmyyntipalvelu riistää yrittäjiltä pizzan hinnasta 16-22%.

Tämä on varoittava esimerkki miten alustataloudessa käy silloin kun yhdestä sähköisestä markkinapaikasta tulee markkinajohtaja. Yrittäjän vaihtoehtona on epäreilu lähes pakollinen jäsenyys tässä riistävässä sähköisessä markkinapaikassa, tai erota ja katsoa miten myynti romahtaa.

Sininen tulevaisuus tulevaisuuteen pöytä puhtaana

On todellinen ilo huomata, kuinka Sinisen tulevaisuuden rökäletappio käännetään voitoksi tulevaa kohti. Olen varma että jo seuraavien kunnallisvaalien alkana 2-vuoden päästä suomalaiset huomaavat todellisuuden. Tämä todellisuus on sitä, että tullaan huomaamaan, ettei ne työllistämistoimet ja miltei 140000 uutta työpaikkaa olleetkaan huonompi juttu. Talous oli kunnossa ja ihmisillä rahaa kuluttaa. Lisäksi edellisen hallituksen puolustusministeri Jussi Niinistö oli pätevin puolustusministeri koko itsenäisyyden ajan.

Onko oikeus kotimaahan aidosti subjektiivinen?

Aloitan vaikka siitä että minulla esimerkiksi tällaista subjektiivista oikeutta ei näytä olevan. Synnyinmaani Venäjä, jonka kansalainen muodollisesti edelleen olen, voi kirjoittaa ihmisen kansalaiseksi tai poistaa kansalaisuuden miten lystää. Suomi taas voi evätä jo myönnetyn kansalaisuuden ihmisen syyllistettyä erittäin vakaviin rikoksiin, jos hänellä on todistetusti jonkun muun maan kansalaisuus. Vaikka en suunnittele suomen kansalaisuuden menettämiseen johtavia tekoja, asemani tässä eroaa esimerkiksi kantasuomalaisista aika paljon.

Linström katuu aktiivimallivirhettään, se aiheutti työttömille paljon vahinkoja

Entinen työministeri tunnusti Duunitorin haastattelussa tehneensä ison virheen, joka aiheutti tilanteen jossa syyttömiä heikompiosaisia rangaistaan, vaikka he eivät ole mitään väärää tehneet. Työttömien pieniä tuloja rangaistus pienentää entisestään.

Lindströmin omalletunnolle jäi selvä haitanteko heikompiosaisia kohtaan. Ei löytynyt miehestä henkistä suuruutta ja voimaa, jolla olisi asettunut rohkeasti vastustamaan tätä toimenpidettä. Ministerin edut painoivat vaakakupissa enemmän. Saivatko sinisten ministerit ansionsa mukaisesti ja putosivat eduskunnasta?

Sitran ilmastomuutoksen muutoslista on moraalinen mahdottomuus

Kauppalehti uutisoi Sitran laatimasta muutoslistasta, joka lupaa karumpaa arkea tavallisille ihmisille. Se asetelma ei tule mitenkään toimimaan, jossa keskituloiset, tai köyhät tekevät ilmastotalkoot paremmin toimeentulevien ja varakkaiden puolesta. Suomalaista ilmastomuutosajattelua leimaa sisäänpäin lämmennyt maan rajojen sisällä tapahtuva nurkkakuntainen näpertely ja syyllistäminen.

Älkää äänestäkö EU-vaaleissa, ne ovat demokratian irvikuva

Äänestämänne ehdokas antaakin paikan toiselle. En äänestä EU-vaaleissa, en luota ehdokkaihin.
Vasemmistoliiton Merja Kyllönen on kertonut ettei ota parlamentaarikon paikkaa vastaan jos tulee valituksi, vaan jatkaa eduskunnassa. Näin tekevät useat kansanedustajat ja rapauttavat entisestään uskottavuutta heikkoon EU-demokratiaan. Taktikointi EU-vaaleissa vetää todennäköisesti vesiperän. Pitävätkö äänestäjät istuvien kansanedustajien EU-vaaliehdokkuutta huijauksena?

Ensimmäiset pudonneet kansanedustajat etsivät töitä

Touko Aalto kyselee twitterissä töitä. Työelämä on heille aika karu. Ministerin, tai kansanedustajan työmarkkina-arvo työmarkkinoilla ei yleensä ole kovinkaan korkea. Käytännössä heillä ei ole juuri mitään työmarkkinoilla myytävää ammattitaitoa.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä